fredag, januari 13, 2012

Nagelgalning eller inte?

Funderade på en sak härom dagen. Hur många nagellack bör/skall man äga innan man kan kalla sig passionerad nagelgalning? Räcker 10? Eller 400? Eller är det hur många lack man har köpt även fast man inte har råd som räknas? Eller är det när man gör egna lack?

Själv vet jag faktiskt inte riktigt var jag står i den frågan. Jag har än så länge aldrig frankat ett lack och jag äger definitivt inte 400 lack (än). Däremot går jag sällan utan lack. Jag gör det just nu av den enkla anledningen att jag ids inte laga de trasiga naglarna om och om igen innan jag kan lacka om. Nu är det förvisso bara 3 som behöver göras om men jag ids inte i alla fall just nu. Dessutom var detta min senaste manikyr och jag vet inte hur jag skall toppa den?! Trots att det tog mig nästan en hel kväll att ta bort med Depends röda och då använde jag ändå foliemetoden. Satans glitter! Men älskade glitter. Fast satans glitter.

Vad tycker ni det är som gör en passionerad nagelgalning?


Bilder © My Nail Mania om inget annat anges.

14 kommentarer:

 1. Jag skulle väl säga att det är när man verkligen är genuint intresserad av det, köper så mycket man kan (minst) och bara älskar att titta, testa, jämföra, bära, äga..! <3

  Att vara sådär knasigt fascinerad helt enkelt! ;D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vilken superbra sammanfattning! Känner verkligen igen mig i det su skriver. Lägger även till när folk skakar på huvudet när man berättar om sin passion ;)

   Radera
 2. Well, personligen så följer jag endast två nagelbloggar (din+nailtastic), har kanske 100 lack och lika många nageldecos och lika mycket fimostavar. Men delvis så är allting i onödan, eftersom mina naglar vägrar växa, och jag vägrar fejka naglarna. Jag är galen i naglar och drömmer om snygga naglar på nätterna, men mina egna ser ut som en tioårings nedbitna, just nu. har dock en hel mapp med bilder på mina naglar från den tiden då jag käkade kosttillskott, borde få ändan ur och köpa dem igen :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oj vilken ära! Vad kul att du gillar min blogg!

   Jag har aldrig testat fimostavar själv. Det ser för avancerat ut :|

   Jag är också emot de där med att fejka naglarna. Nu har jag iofs gjort provisoriska hemmalagningar med glasfiber så att de kan växa ut såpass att de går att fila ner. Men det tycker jag inte räknas riktigt.

   Sileca (kisel) är superbra för hud, hår och naglar. Men även tålamod ;) Jag använder alltid någon slags nagelstärkare tex Depends Panthenolstärkare eller Scratch No Dry Nails.

   Radera
 3. Jag tycker Andreas definition är bra! :-) Själv har jag strax över 800 lack i dagsläget, men har nog ansett mig vara en lackgalning sen jag hade kanske 80-90 lack. :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag håller med! Men wow vilken samling! Visst får du en del pressutskick också?

   När jag började handla nagellack via internet då var jag helt fast och då låg min samling på ca 50 lack.

   Radera
 4. Ja, man får ju verkligen vara intresserad, inte bara ha en massa lack för att man är rik och har råd att köpa dem :p När man börjar definiera det som en hobby, då tror jag man är kvalificerad som galning :) Och så tycker jag nog att man behöver ha över 100 också :) (fast det beror ju såklart på omständigheterna, man kanske inte har råd med det och då är det ju som det är)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja verkligen! Att köpa lack/skor/handväskor etc bara för att man har råd räknas nog inte. Gör man det för att man verkligen bara måste ha dem då är det ju en annan sak.

   Själv satt jag och funderade på om jag hade någon hobby och det ansåg jag mig inte ha så jag startade bloggen våren 2010 - och nu har jag en hobby och ca 200 lack ;)

   Radera
 5. Andrea beskrev det jag tänkte när jag började läsa inlägget.. Man ska vilja veta allt och vara nyfiken. Jag tror antalet lack spelar mindre roll..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis! Det där med nyfikenhet tror jag definierar varje intresse. Ju mer nyfiken man är desto mer passionerad tror jag man blir.

   Radera
 6. du e i mina ögon en nagelfreak! Tycker att Andrea beskrev bra men jag tycker oxå att har man startat en blogg om just naglar o allt va nu det innebär, så en man en nagelnörd...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du har onekligen en poäng med det du skriver ;) Men sen är det så bra när man har familj/släkt/vänner som är lika intresserad och som kan pusha en :D

   Radera
 7. Jag träffade ett riktigt nagelfreak i somras, hon hade MASSVIS med lack och verktyg och gjorde sina naglar typ varannan dag. Människan hade inga nagelband kvar haha (dock fina naglar) :p
  Jag har ALLTID lack på mig, dels känner jag mig finare då och dels är jag gammal nagelbitare men biter inte om jag har lack på. Äger max 30 lack i dagsläget - försöker köpa kvalitet och rensa ut gamla lack jag inte använder!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nathalie: De stackars nagelbanden får stå ut med mycket ;) Jag tror man vinner i längden på att köpa kvalitet. Dels så brukar lacken bete sig bättre men även för att slippa konstiga ämnen i lacken som tyvärr många märken fortfarande använder.

   Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Social

Search

Translate

Followers

Popular

Comments

Archive

Traffic

Totalt: