lördag, november 12, 2011

Intresse vs beroende

Jag tänkte höra hur mycket ni spenderar på era naglar och tillbehör varje månad? Jag vågar inte riktigt räkna efter men mellan tummen och pekfingret ligger det på ungefär 1000-1500 kronor. Och då är det ungefär 70% nagellack, 20% nagelvård och ca 10% tillbehör. Det låter sjukt mycket men om man går på salong och fixar sina naglar så kostar väl det ungefär lika mycket i månaden? Eller? Jag vet inte riktigt vad det kostar men jag låtsas som att det kostar ungefär lika mycket.

Hmm. Tur att man inte har en riktigt dyr hobby som kräver massor med utrustning och liknande. Ett nytt lack, oavsett om det är ett billigt eller dyrt lack gör genast dagen lite roligare. Eller vad säger ni?

Bilder © My Nail Mania om inget annat anges.

8 kommentarer:

 1. Jag har inte vågat räkna, inte ens grovt uppskattat, jag skulle bli för rädd! >.< Sen kan mina inköp variera så mycket från månad till månad så det är svårt att uppskatta en genomsnittlig månadskostnad utan att räkna mer exakt. Tror dock att min procentsats för nagelvård är högre, om man nu ska jämföra nått :)
  Jag har (för att kunna rättfärdiga det för både mig själv och andra) gått ifrån att säga att jag är intresserad av nagellack till att jag samlar på nagellack. Annars går det inte att begripa varför man ska ha så många :p Och då blir det ju inte värre än att samla på frimärken heller, det är också dyrt och meningslöst om man inte värderar själva hobbyn :)

  SvaraRadera
 2. Cactus: Jag vågar inte heller räkna efter riktigt. Gjorde det för skojs skull nu och då visar det sig att jag är uppe i 1350:- redan för november och då är 250:- nagelvård, 50:- verktyg och resten nagellack.

  Sen är det ju så kul att handla på nätet också när man inte riktigt vet hur lacket ser ut förrän det kommer på posten :)

  SvaraRadera
 3. För mig varierar det väldigt. Räknade ihop vad det blivit den här månaden och slutsumman landade på 960 kr och då är det bara på nagellack. :-)

  SvaraRadera
 4. Mitt Nagelvårdskonto ligger på någonstans mellan 500-1000 kr/månad. Något som gör mig glad är att alltid ha välvårdade målade naglar/tånaglar.

  SvaraRadera
 5. Jag köper batchvis och 99% av allt jag köper köps på nätet. Slår man ut årets inköp tror jag inte att det handlar om mer än 300 kronor per månad. Om ens så mycket. Förra året tror jag dock att det handlade om mer. Jag har hållit igen / inte förälskat mig i så mycket lack i år.

  SvaraRadera
 6. Nailtastic: Det är skönt att veta att man inte är ensam om att go crazy när det dyker upp nya fina lack där ute.

  Peter: Jag kan bara hålla med. Man känner sig genast lite piggare när man kan titta mer på sina fina naglar.

  Kajalpennan: Jag hoppas att jag kan börja hålla igen snart. Mitt shoppande beror nog mycket på att jag ganska nyligen har startat bloggen och med den öppnades en helt ny värld med swatchar, tips, webshoppar och liknande.

  SvaraRadera
 7. Kontot för lackinköp har eskalerat hutlöst de sista 2-3 månaderna men jag vågar inte riktigt räkna efter exakt hur mycket. Som mammaledig är budgeten begränsad så det finns en viss risk/möjlighet (beroende på hur man väljer att se det)att det kommer skena iväg ordentligt när jag börjar jobba i början av nästa år;)

  SvaraRadera
 8. Angelica: Jag känner igen det där. Tänk så många lack man kan köpa på en riktigt lön. Då gäller det verkligen att ha pli på sig själv - något jag uppenbarligen inte klarat av ;)

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Social

Search

Translate

Followers

Popular

Comments

Archive

Traffic

Totalt: