lördag, maj 19, 2012

Korta trasiga nagelstumpar

Mina naglar ser verkligen ut som skit! De skivar sig, flisar sig och går av. Så fort de kommer upp över fingertoppen börjar krånglet. Jag är måttligt less nu eftersom det har varit samma visa sedan februari.

Men! När jag var ute med hunden idag kom jag på vad det kan bero på. Jag började ju använda Depends blå remover för drygt ett halvår sedan efter att "alltid" ha använt Depends gröna. Den blå torkar ut mina naglar till förbannelse och jag har upplevt detta förut för många år sedan (när jag bytte bort den blå till förmån för den gröna) och jag kan inte fatta att det har tagit mig så lång tid att lista ut varför mina naglar skivar sig trots nagelstärkare och nagelolja.

Nu blir det grönt för hela slanten (ja kanske inte på de mest jobbiga glittren då) och jag hoppas kunna se lite skillnad om ett par veckor. Håll tummarna!

Har ni haft liknande problem med Depends blåa remover?


Bilder © My Nail Mania om inget annat anges.

16 kommentarer:

 1. Hoppas verkligen det hjälper att byta till den gröna igen. Själv har jag inte märkt några sådana tendenser alls med den blåa.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Helena: Ja verkligen! Känns så trist att visa fina lack på mina sneda stumpar till naglar :(

   Radera
 2. Du, jag har funderat på samma sak. Har haft den gröna dip-in removern tidigare men det senaste har den inte funnits när jag ska köpa ny. Då har jag fått köpa den blå. Mina naglars skick = inte bra.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Pamsan: Jag har ju märkt det tidigare och då hade jag inte bytt produkter annat än removern så jag är rätt säker att det var den det berodde på. Vi får hålla tummarna att det är så och köra grönt istället ;)

   Radera
 3. Så gott som alltid kört den blåa och förutom en kort period i vintras har jag inga problem med skörhet. Så för mig fungerar den utmärkt:)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lela: Vilken tur! Du kanske har något annat knep för starka naglar? Är så less på mina tråknaglar nu.

   Radera
  2. Jag gör ingenting med mina naglar. Alltid haft starka naglar och konstigt nog blev de nästan bättre efter min graviditet, de flesta brukar uppleva det tvärtom efter vad jag förstått. Det ända jag gör är att smörja in händerna ett par gånger om dagen med Vaseline Intensive Care Hand & Nail. Kanske är det knepet?

   Radera
  3. Lela: Jag har också alltid haft starka naglar men nu är de helt förkastliga. Jag får helt enkelt ta hand om dem lite mer :)

   Radera
 4. Jag har slutat helt med Depends dip-in pga att den blåa torkar ut mina naglar och nagelband extremt mycket och den gröna är för klen. Hoppas det hjälper att byta för dig.

  SvaraRadera
 5. Den blå torkar ut mina naglar helt och hållet, får dem att skiva sig och gå sönder, så jag vet precis vad du menar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Firven: Precis så är det för mig! Undrar vad det är som gör att vissa har sådana problem med den blå?

   Radera
  2. Ja du, om man det visste. :) Naglarna beter sig i alla fall mycket bättre sedan jag bytt till Cien (från Lidl) och började olja dem varje dag. Inte perfekt, men mycket bättre!

   Radera
  3. Firven: Jag har faktiskt märkt skillnad efter bara en vecka med den gröna removern. Hoppas att det håller i sig nu då :)

   Radera
 6. Vilken remover kör du från depend vet du om det är samma remover i dip-in och den vanliga? Isf kanske man skulle ha provat den gröna då mina naglar också skivar sig, är torra och går av.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tezzilicious: Nu kör jag uteslutande den gröna på flaska (från att ha kört den blå på flaska) men skall prova att köpa en burk också för de mer envisa lacken (glitter tex).

   Jag har inte testat burkarna än men jag har svårt att tro att det skulle vara annan formula mellan flaskorna och burkarna. Däremot brukar väl burkarna innehålla något slags skumgummi indränkt i remover som man bara stoppar ner fingret i och gnuggar lite lätt. Dessa burkar kan man nog fylla på från flaska också om jag inte har fattat saken helt fel. Men jag har som sagt inte hunnit köpa någon burk än.

   Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Social

Search

Translate

Followers

Popular

Comments

Archive

Traffic

Totalt: