söndag, januari 15, 2012

Storleken på IsaDoras flaskor

Honi listade jämförelse för pris/ml när det gällde olika märken på nagellack sin blogg härom dagen. Hon (och säkert fler med henne) blev överraskad över att IsaDora var dyrare per ml än vad låt säga "high end" märken som Deborah Lippmann och OPI.

Jag funderade lite över det och tog fram en gammal flaska från IsaDora (Spellbound Black, hösten 2008) och jämförde med en ny flaska (Beetle Green, hösten 2011). Det är stor skillnad på dem!

Den gamla flaskan innehåller 12 ml medans den nya flaskan bara innehåller hälften(!!!) så mycket (6 ml). Jag kan inte minnas att IsaDora har varken höjt eller sänkt priset speciellt mycket under den här perioden. För visst kostade IsaDoras lack mer än 34,50:- år 2008? Alltså måste IsaDora "smyghöjt" priset/ml genom att förminska flaskan och innehållet så pass att de kan ta ut samma pris till kund men halvera sina kostnader internt. Är inte det ett ganska fult sätt att tillgodose sina kunder?

DSCF5121
6 ml vs 12 ml.


DSCF5123
6 ml vs 12 ml.


DSCF5124
6 ml vs 12 ml.


DSCF5126
6 ml vs 12 ml.
Ganska stor skillnad va?

Bilder © My Nail Mania om inget annat anges.

6 kommentarer:

 1. Jag vill minnas att folk i övergångsperioden köpte både de stora och de små flaskorna till exakt samma pris. Tror inte att IsaDora sänkte priset nånting när de bytte storlek. ...Ytterligare en faktor som gör att jag inte har en enda IsaDora flaska i min samling.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Cactus: Det är vad jag vill minnas också. Jag har bara Beetle Green sedan de bytte flaska och jag tror det räcker så.

   Radera
 2. Därför är jag sjukt sugen på att hitta en bra dupe till Beetle green. Jag ÄLSKAR färgen på det lacket men gillar varken märket eller penseln....

  SvaraRadera
  Svar
  1. FruVesa: Men vilken tur att jag sitter och jämför Beetle Green med andra lack just nu. Det dyker upp under veckan :)

   Radera
 3. Jag är sjukt irriterad på Isadoras omotiverat höga lackpris - jämför ex.vis med prisnivån på sminket, där de ligger i det nedre prisspannet jämfört med andra märken.

  Därför köper jag nästan aldrig Isadora-lack, förutom någon gång ibland på rea. Fyndade förresten Spellbound black i den stora flaskan nu på mellandagsrean!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Marie: Samma här! Har bara ett lack med den nya flaskan och det är det i inlägget. Men på rean kan man ju fynda några finingar som även har den gamla borsten och rätt pris.

   Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Social

Search

Translate

Followers

Popular

Comments

Archive

Traffic

Totalt: