måndag, september 12, 2011

LA Girl - Disorder

Update: Jag har blandat ihop lacken Fairytale och Disorder. Det är Disorder detta inlägg handlar om och INTE Fairytale som jag tidigare påstått. Tur att jag har uppmärksamma bloggläsare (tack Andrea!) som påpekar detta när man själv inte riktigt har huvudet med.

Nu är det verkligen dags för en manikyr igen. Det känns som evigheter sedan sist. Fast en angenäm evighet när jag tänker på alla paket jag har fått :D

Jag testade ännu ett av LA Girl Color Addict-lacken. Denna gång Disorder.


 Baslack: LA Girl - Whitener & Smoother . Ett lager. Och Scratch - No Dry Nails. Ett lager.
Lack: LA Girl Color Addict - Disorder. Två lager.
Överlack: Poshé - Super-fast drying topcoat. Ett lager.
Vårdande: Scratch - Nail Food.

Det mesta av guldskimmret finns i flaskan.

Man kan se guldskimmret om man tittar noga.

Massiv tip-wear!


Kolla mina nariga nagelband. Det är scrubens fel.
Jag gillar det här lacket. Jag har testat två lack i Color Addict-kollektionen och än så länge är det full pott. Nog för att lacken inte visar lika mycket guldskimmer på som i flaskan men de skiljer sig ändå från ett vanligt "platt" cremelack.

Jag köpte ju en flaska Poshé - Super-fast drying topcoat efter att ha sett att det hyllas runt om bland bloggarna jag läser (kommer inte ihåg vart just nu) och tänkte att det var dags att hårdtesta det.

Jag målar mina naglar på kvällen. I vanliga fall får jag vänta någon timme innan jag kan lägga mig för att inte vakna upp med fingeravtryck eller liknande i lacket dagen efter. Även med dryboosters så måste man vänta tills lacket har härdat helt. Jag vägrar ju Seche Vite eftersom det innehåller toulene så jag har fått träna mitt tålamod i nagellackshärdning till förbannelse. Därav det eviga letandet efter det perfekta snabbtorkande överlacket.

Jag målade naglarna strax innan jag skulle gå och lägga mig, dock betydligt senare än vanligt. Hade varken ork eller lust att vänta på någon härdning så jag smackade på Poshé på naglarna medans de fortfarande var lite fuktig. Kände på naglarna efter några minuter och det kändes yttorrt så jag gick och lade mig. När jag vaknade dagen efter blev jag både imponerad och besviken. Imponerad över att lacket måste ha genomhärdat innan jag la mig vilket inte var mer än 15 minuter efter applicering. Jag hade inte ett enda spår av fingeravtryck eller liknande! Super! Men. Jag blev riktigt besviken över att överlacket hade dragit ihop lacket så mycket att jag hade tip-wear utan dess like! Lätt 1 mm har lacket krymp runt om hela nageln.

Vad gjorde jag för fel? La jag ett för tjockt lager Poshé? Ska jag vänta tills lacket är yttorrt innan applicering (men vad är det då för mening med ett snabbtorkande överlack)? Hjälp!

Bilder © My Nail Mania om inget annat anges.

8 kommentarer:

 1. Alla snabbtorkande lack kommer inte överens med alla andra nagellack, Seche Vite gör likadant med vissa lack. Så kombinationen kanske helt enkelt inte trivdes med sig själv. Testa med ett annat märke på det färgade lacket och se om det blri bättre!

  Annars kan det ibland beror på för tjocka lager totalt sett. Du har ju redan 4 lager lack under innan överlacket kommer på. Så om det redan är rätt tjockt på nageln så kan det krympa med ett snabbtorkande nagellack. Särskilt om inget av lagren har fått härda igenom riktigt innan nästa läggs uppepå. Jag brukar få den effekten när jag layerar glitterlack

  SvaraRadera
 2. Cactus: Det är sant. De första två lagren är så tunna, går in i nageln och torkar direkt så de borde inte göra någon skillnad. Ska testa överlacket med ett annat märke och sen tror jag att jag tog lite för mycket på penseln så det blev för tjockt helt enkelt. Är verkligen inte van med formulan. Annars får jag bara krympt lack med China Glaze - Sunshine men då har jag målat ungefär 100 lager också :)

  SvaraRadera
 3. Jag får oxå tipwear emellanåt. Det varierar verkligen från lack till lack. Det blir ofta tipwear när jag använt foillack. Själv kör jag China Glaze Fast Forward oftast.

  Lacket var fint men synd på skimret. Det är ju liksom det man är ute efter.

  SvaraRadera
 4. Pamsan: Jag har inte testat CG FF än men ska lägga det på minnet. Härdar det snabbt?

  SvaraRadera
 5. Poshé är ju min favorit i alla fall! Precis som damerna här ovan skrivit så gifter sig överlacken lite sämre med vissa lack än andra. Tjockleken spelar också roll, men mer på själva nagellacket än överlacket.

  SvaraRadera
 6. Chaosophia: Jag gillade den också och jag hoppas att det bara var kombinationen av för tjockt lager och nagellacket som inte ville kramas. Tiden får utvisa.

  SvaraRadera
 7. Det här är ju inte Fairytale heller vet du väl! Det är ju Disorder! Syns till o med på bilden ;)
  Snyggt är det iallafall!

  SvaraRadera
 8. Andrea: Ja jäklar! Det är det ju! Tack för att då sa något. Ska genast ändra. Hur kan jag ha missat det? Målade ju med den riktiga Fairytale innan så jag måste ha blandat ihop dem. Inte lätt att vara gammal och glömsk ;)

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Social

Search

Translate

Followers

Popular

Comments

Archive

Traffic

Totalt: