måndag, augusti 08, 2011

Det är inte alltid sol ute

Den här manikyren var inte ett dugg rolig! Varken att måla eller att ta bort. Skit helt enkelt!

Jag satt i nästan tre timmar med mina naglar (förvisso med nagelbad, olja etc) men efter fyra lager tappade jag räkningen. Jag troooor att det är fem lager av det gula lacket på bilderna men jag är inte helt säger, jag tappade som sagt räkningen efter fyra. När det glittriga men otroligt genomskinliga lacket var klart la jag på två lager överlack vilket fick alla lager att dra ihop sig och jag fick tipwear utan dess like! Som om inte det var nog hade jag inte torkat bort oljan tillräckligt noga innan jag började med manikyren så två av naglarnas lack kunde jag dra av som ett enda sammanhängande sjok.

Orkade bara inte lägga fem lager till på vardera nagel så det fick bli ett svart glittrigt lack på dessa naglar istället. Med endast två lager vardera.


Baslack: Scratch - No Dry Nails. Ett lager.
Lack: China Glaze - Sunshine. Fem lager. China Glaze - Cosmic. Två lager.
Överlack: Orly - Won't Chip. Två lager.
Vårdande: Scratch - Nail Food.
Fin färg och fint glitter dock.

Ordentlig tipwear.Fortfarande knottrigt trots två rikliga lager överlack.


Behöver jag ens säga att lacket chippade redan samma kväll och åkte av snabbt som ögat dagen efter. Om snabbt som ögat betyder i två olika omgångar med ungefär 15 nerdrängta pads som hjälp. Usch säger jag!

Naglarna fick vara fria i nästan två dagar efter det. Fint lack men jag kommer inte att använda det igen. Är det någon som vill ta hand om det?

Bilder © My Nail Mania om inget annat anges.

8 kommentarer:

 1. Alltså, jag vet inte om det är jag som är paranoid men gula lack brukar vara jäkligt svårarbetade. Hence: ett enda lack (Depend) i färgen gul hemma hos mig.

  SvaraRadera
 2. Väntar på en uppsättning knallgula lack. Får se om jag har bättre lycka med något av dem.

  De förra lacken jag beställde var inte ens i närheten så gula som jag vill att de skall vara så det är väl bara att fortsätta leta antar jag. Jag skall hitta det ultimata gula lacket! ;)

  SvaraRadera
 3. Vad bra att du kommenterade på ett av mina inlägg så jag hittade hit! Kan ju inte annat än att jubla lite över en till metalälskande nagelnörd. :D

  Synd att lackets egenskaper inte var bättre än så, för det hade ju kunnat vara riktigt snyggt. Gula jellylack är iofs alltid en mardröm enligt mina erfarenheter.

  SvaraRadera
 4. Chaosophia: Jag fick hem tre gula lack till idag. Ska bli intressant och se hur de beter sig. Tror jag måste göra någon slags jämförelse på de gula lacken jag har (6 st) när jag har testat dessa.

  Undrar om det där med metal och naglar går lite hand i hand? ;) Man kanske skall ta upp intresset för att musikblogga och göra en kombo :)

  SvaraRadera
 5. Wei, nyfunnen blogg!
  Detta lack älskar ju jag. Jag behövde visserligen också en jäkla massa lager (layering över gult nästa gång), men utöver det var detta helt underbart, hade inga problem med det alls. Visst, svårt att ta bort, men så är det ju alltid med glitter (men seriöst, Depends Dip-In Remover funkar apbra).

  SvaraRadera
 6. Sarah:
  Välkommen!

  Jag har ju fått tre nya gula lack nu så jag kanske skall testa lacket över något av dem. Jag måste nästan ta tillbaka mina ord om att det var hopplöst att ta bort. Nu har jag nämligen testat Milanis One Coat Glitter. DET var hopplöst att få bort!

  SvaraRadera
 7. Jag brukar pensla på ett lager av ett värdelöst överlack när jag har glittriga manikyrer som trilskas med att åka av på direkten. Det lyckas för det mesta mjuka upp allt lack på nageln, så kan jag gegga bort det efter någon minut. Kladdigt, men jag slipper sitta och svära i en halvtimme, så det är det värt!

  Kör en kombo om du vill, jag skulle säkert uppskatta det i alla fall. ;D

  SvaraRadera
 8. Chaosophia: Jag köpte ett genomskinligt lack just för den anledningen men tror du att jag har kommit ihåg att använda det? Inte ett dugg.

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Social

Search

Translate

Followers

Popular

Comments

Archive

Traffic

Totalt: