fredag, november 04, 2011

Jack i naglarna

När jag lackade om igår såg jag att jag hade fått ett 2 mm långt jack på vänster sida av vänster tumnagel. Längst ner vid nagelbädden. Eftersom mina nagelbäddar växer fast i nageln och följer med den upp när den växer så finns det inte en chans att jag kan fila/klippa ner den utan blod, svett och tårar. Därför undrar jag hur ni lagar era sprickor och jack? Jag brukar använda "5 second nail cosmetic" köpt på Åhléns för flera år sedan. Det består av ett lim och ett pulver samt en skitdålig fil. Kombon lim/pulver funkar bra men blir knöligt eftersom pulvret duttas på genom små hål i locket varvat med limmet. Tyvärr gör det att man måste fila till förbannelse innan man får en slät yta.

Jag orkar inte fila till förbannelse längre så jag undrar hur ni gör när ni måste rädda era älsklingar?

Bilder © My Nail Mania om inget annat anges.

4 kommentarer:

 1. Jag filar också till förbannelse, fast jag filar tepåsar istället... Om man är riktigt avancerad och köper utrustingen som behövs kan man göra så här med:
  http://loodieloodieloodie.blogspot.com/2011/11/can-i-please-have-those-5-seconds-back.html

  SvaraRadera
 2. jag kör med nagellagningskitet från depend. innebär visserligen lite filning, men jag gick flera veckor med sånt tills nageln växt så jag kunde slippa blodutgjutelse.

  SvaraRadera
 3. Jag har ett set från Orly med lim, pulver och en fil. Man doppar den limmade nageln i pulvret och sen filar man och gör om proceduren några gånger. Det håller inte så länge på mig, tyvärr, eftersom jag byter lack så ofta. Jag ska nog testa med tepåsar nästa gång.

  SvaraRadera
 4. Cactus: Jag har testat glasfiber men jag har faktiskt aldrig testat tepåsar. Kan iofs vara för att jag inte dricker te :)

  anna: Det är ungefär så jag tänker också.

  Åsa: Man måste nog använda specielremover när man använder lim och pulver. Jag får samma problem att lagningen försvagas när jag använder remover. Fast jag har inte testat att byta remover så jag har ingen aning om det funkar.

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Social

Search

Translate

Followers

Popular

Comments

Archive

Traffic

Totalt: